korisnički portal
Autodeskovog softvera

AEC Design&Make

Digitalna transformacija nije samo poštapalica. Izvješće ističe glavne prednosti: smanjenje troškova, povećanu inovativnost, stjecanje boljih ideja i mogućnost bržeg lansiranja proizvoda i usluga.

AEC Design&Make

Digitalna transformacija

Ispitanici smatraju da je njihova tvrtka na putu digitalne transformacije. Trideset i šest posto ispitanika iz tvrtki u AEC-u reklo je da su njihove organizacije "digitalno zrelije" - nešto ispod globalnog prosjeka od 38%, zaostajući za M&E, ali na razini D&M-a.

79% ispitanika AEC-a navelo je da će budući rast njihove tvrtke ovisiti o digitalnim alatima. To se posebno odnosi na ispitanike koji rade u sektorima pružatelja arhitektonskih usluga i inženjerskih usluga.

 

Kada su ispitanici ankete zamoljeni da identificiraju najvažnije tehničke vještine za radnu snagu njihove tvrtke u sljedeće tri godine, oni koji rade u arhitektonskim uslugama naveli su vještine povezane s korištenjem tehnologije, praćenjem i kontrolom više od polovice industrije. Ispitanici u inženjerskim uslugama te energiji i prirodnim resursima češće od ostalih navode projektantske i tehnološke vještine.

 

 

70% ispitanika AEC-a također je reklo da u sljedeće tri godine njihova tvrtka planira uložiti više u obuku usmjerenu na tehnologiju. Ali nevjerojatnih 45% ispitanika AEC-a reklo je da njihova tvrtka nema vještine ili resurse za osmišljavanje internih programa i obuke.

 

 

Najveće prednosti digitalne transformacije su: povećana inovativnost, smanjeni troškovi i više zadovoljnih kupaca. Među svim industrijama, glavne prednosti koje se navode su: smanjeni troškovi, povećana inovativnost i mogućnost bržeg lansiranja proizvoda.