korisnički portal
Autodeskovog softvera

AUTODESK AutoCAD LT 2025

Najbolji alat u klasi za 2D crtanje je AutoCAD LT 2025! Omogućava vam da uz pomoć prilagođene automatizacije s AutoLISP-om imate crteže s još većom preciznošću i efikasnošću.

AUTODESK AutoCAD LT 2025

 

AutoCAD LT daje vam fleksibilnost u radu tako što projekt možete pratiti, dijeliti ili pregledati kako na svom desktop računalu, webu, tako i na mobilnom uređaju.

Imate mogućnost rada s poboljšanim naredbama kao što su Count, Smart Blocks i Autodesk Assistant.

 

 

Novo u AutoCAD LT 2025

 

Smart Blocks: pretraga i konverzija

Brzo pretražite svoje crteže u potrazi za objektima koje ćete pretvoriti u novodefinirani blok, postojećeg ili nedavno korištenog bloka uz pomoć Autodesk AI.

Hatch Improvements

Unesite jasnoću u svoje crteže pomoću već poznate HATCH naredbe koja je sada ažurirana i postala je praktičnija. Dodajte teksturu svojim crtežima kroz obrasce, ispune i putanje—bez unaprijed definiranih oblika ili zatvorenih granica.

Activity Insights Updates

Budite informirani uz pristup osnovnim podacima o projektu s detaljnim evidencijama izmjena za više korisnika – praćenje preko 35 tipova aktivnosti, uključujući prethodne verzije i alate za usporedbu datoteka – uz podršku za datoteke kojima se upravlja u Autodesk dokumentima, koje se čuvaju lokalno ili pohranjuju u oblaku treće strane.

ArcGIS® Basemaps

Pristupite pet osnovnih karata u obliku satelitskih i zračnih snimaka visoke rezolucije, OpenStreetMaps i Streets, zajedno sa svijetlo sivim i tamno sivim jednobojnim stilovima karte.

 

 

 

Kako da koristite AutoLISP u AutoCAD LT-u

Preuzmite brošuru i saznajte još više detalja kako da koristite LISP datoteke u AutoCAD LT-u

 

Postojeće unaprijeđene komande

AutoLISP

Koristite AutoLISP kako bi pojednostavili tokove rada i primijenili CAD standarde kroz automatizaciju. Iskoristite tisuće prethodno napisanih programa kreiranih za upotrebu u programima temeljenim na AutoCAD-u. Podržava tipove datoteka LSP, FAS i VLKS.

Smart Blocks: Placement

Automatski postavljajte blokove u svoj crtež ovisno o tome gdje ste iste ubacili do sada u svoj DWG crtež, smanjujući broj klikova i štedeći vrijeme u procesu.

Count

Naredba koja automatizira brojanje blokova ili objekata u odabranom području ili kroz čitav crtež s opcijom koja može identificirati greške i navodi ih kroz označene objekte.

Trace

Dodajte napomene bez izmjena u vašem postojećem crtežu u desktop verziji AutoCAD-a, kao i i za web te mobilnoj verziji.

Push to Autodesk Docs

Pošaljite svoje CAD crteže kao pdf datoteke na Autodesk Docs iz AutoCAD-a.