korisnički portal
Autodeskovog softvera

AUTODESK AutoCAD 2025

Stigao je AutoCAD 2025! Uz pomoć Autodesk AI-a i drugih pametnih alata iskoristite prednosti automatizacije kako biste unaprijedili i poboljšali vaše 2D i 3D načine rada.

AUTODESK AutoCAD 2025

Naredbe koje su izašle prije nekoliko godina, kao što su Smart Blocks, Markup Assist, Trace i Count, u novoj su verziji AutoCAD-a su dobile značajna poboljšanja i mogućnosti s kojima možete:

  • uštediti vrijeme kroz automatizaciju uz pomoć Autodesk AI
  • poboljšati standardizaciju vaših crteža pomoću komande Smart Block
  • ostvariti bolju komunikaciju i suradnju s ostalim članovima tima uz Markup Import i Markup Assist iz Autodesk Docs-a
  • poboljšati jasnoću crteža s unaprijeđenom komandom Hatch
  • pregledati prethodne aktivnosti, Activity Insights Updates, koji će vam pomoći da svi članovi tima imaju pristup evidenciji prethodnih izmjena na crtežu!

Novo u AutoCAD 2025

 

Smart Blocks: detekcije objekata

Poboljšajte učinkovitost projekta i uštedite vrijeme prilikom čišćenja crteža automatskim prepoznavanjem objekata i pretvaranjem tih objekata u blokove uz pomoć Autodesk AI.

Smart Blocks: pretraga i konverzija

Kroz svoje crteže brzom pretragom možete pronaći objekte koje ćete pretvoriti u novodefinirani blok, postojeći ili nedavno korišcteni blok, ili pretvoriti u predloženi blok iz biblioteka blokova uz pomoć Autodesk AI.

Activity Insights Updates

Pristup osnovnim podacima na projektu s detaljnim evidencijama izmjena, od strane više korisnika – praćenje preko 35 različitih tipova aktivnosti, uključujući prethodne verzije i alate za usporedbu datoteka.

Hatch Improvements

Sada možete dodati teksturu svojim crtežima kroz obrasce, ispune i putanje—bez unaprijed definiranih oblika ili zatvorenih granica.

Markup Import from Autodesk Docs

Uvezite i povežite PDF oznake iz Autodesk Docs-a. Kada se sinhroniziraju, oznake napravljene u Autodesk dokumentima nastaviti će ažurirati u Trace layer-u.

ArcGIS® Basemaps

Pristupite pet osnovnih karata u obliku satelitskih i zračnih slika visoke rezolucije, OpenStreetMaps i Streets, zajedno sa svijetlo sivim i tamno sivim jednobojnim stilovima karte.

 

Postojeće unaprijeđene komande

 

Smart Block: Zamjena

Brzo pronađite blokove koji su vam potrebni zamjenom jednog ili više blokova s prijedlozima Autodesk AI, nedavno korišctenim blokovima ili ručnim izborom zamjenskih blokova.

Smart Blocks: Placement

Automatski postavljajte blokove u svoj crtež ovisno o tome gdje ste iste ubacili do sada u svoj DWG crtež, smanjujući broj klikova i štedeći vrijeme u procesu.

Markup Assist Updates

Učinite da tokovi označavanja na više platformi budu brži kroz proširene mogućnosti uz Autodesk AI i značajna poboljšanja iskustva.

Trace

Dodajte napomene bez izmjena u vašem postojećem crtežu u desktop verziji AutoCAD-a, kao i i za web te mobilnoj verziji.

Count

Naredba koja automatizira brojanje blokova ili objekata u odabranom području ili kroz čitav crtež s opcijom koja može identificirati greške i navodi ih kroz označene objekte.