korisnički portal
Autodeskovog softvera

AUTODESK Revit 2024

BIM   |   Revit

Došao nam je novi Revit. I ova verzija nam donosi brojne novosti – za svakog ponešto. Ono što će svi prvo primijetiti je dark mode. Zgodno za one koji tek prelaze iz AutoCAD-a pa im je tamna pozadina nešto na što su navikli. Ne pridonosi funkcionalnosti, ali izgleda cool.

AUTODESK Revit 2024

Jedna od stvari s kojima se Revit „borio“ je model terena. Od sada taj model nije više surface, nego solid. Teren od sada može imati slojeve i pripadajuće atribute, ljepše izgleda, a i manipulacija s njim je puno lakša. Upravljanje točkama je puno intuitivnije, a lakši je i prikaz tekstura na površini. Iako smo se i do sada mogli dovinuti nekim rješenjima u radu s terenom od sada će to biti puno jednostavnije.

Ukoliko se bavite betonskim konstrukcijama razveseliti će vas poboljšanja u tom segmentu. Nakon rada sa čeličnim konstrukcijama koji se razvijao prošlih godina došao je red i na ovaj segment. To se odnosi na izradu 3D modela armature i plana armature koji sada možemo izrađivati u Revitu. Tu su još i poboljšanja u radu sa statičkim modelom.

Svi oni koji su prigrlili izradu vizualizacija uz pomoć Twinmotiona biti će zadovoljni što je od ove verzije suradnja još efikasnija uz živu vezu između ova dva alata.

My Insights je još jedna novost koja će dobro doći svima koji žele optimizirati svoj rad u Revitu. Optimizacije nikad dosta gdje god je možemo implementirati.

Poboljšanja ima još na pretek: energetske analize, upravljanje ispisom, veza s modelima u oblacima, pretraživanje preglednika projekta, rad sa revizijama, poboljšanja u radu sa elektroinstalacijama i dr.

Ne treba zanemariti niti novi primjer modela. Za sve one koji tek počinju raditi u Revitu biti će zanimljivo vidjeti kako može izgledati jedan bogati model koji sadrži sve struke. Ovaj model koristan je alat kada želimo prezentirati neke mogućnosti, ali i kada želimo vidjeti kako bi nešto trebalo modelirati ili prikazati. Primjer dolazi s pripadajućim oblakom točaka kao korisnim dodatkom za one koji se još nisu s time susreli.

 

Isprobajte probnu inačicu i kontaktirajte svog Autodesk partnera za sve dodatne informacije!