korisnički portal
Autodeskovog softvera

Koje su prednosti integriranog CAD/CAM softvera?

Saznajte kako Autodesk Fusion 360, integrirani CAD/CAM softver baziran na oblaku, može transformirati vaš proces dizajna.

Koje su prednosti integriranog CAD/CAM softvera?

Računalno potpomognuto projektiranje (CAD) i računalno potpomognuta proizvodnja (CAM) nedvojbeno nude najbolje opcije za industrijske inženjere, a integrirani CAD/CAM softver u oblaku pruža nekoliko bitnih prednosti u odnosu na odvojene CAD i CAM pakete.

Primjerice, industrijski dizajner bi mogao imati problema s preuzimanjem, prijenosom i zatim ponovnim otvaranjem CAD datoteke u CAM okruženju. Možda dva različita softverska paketa ne surađuju dobro ili je datoteka toliko velika da jednostavno treba dugo vremena za prijenos?

Ne s integriranom platformom kao što je Autodesk Fusion 360. U ovom članku ćemo istražiti samo nekoliko razloga zašto je integrirani CAD/CAM pravi izbor.

Što je integrirani CAD/CAM softver?

CAD softver je digitalni prostor za stvaranje 2D, koncepta, 3D koncepata i renderiranja. CAD je također mjesto gdje industrijski dizajneri i inženjeri izrađuju dokumentaciju, simuliraju funkcionalnosti u stvarnom svijetu i prenose podatke u CAM.

CAM softver je alat koji se koristi za automatizaciju proizvodnog procesa. Automatizirani proizvodni procesi uključuju 3D ispis i strojnu CNC obradu. CAM generira putanje alata iz CAD dizajna, koje zatim koristi 3D pisač ili CNC stroj.

Integrirani CAD/CAM kombinira dva alata u jedno softversko okruženje.

Prednosti korištenja integriranog CAD-a i CAM-a

Integrirani CAD i CAM softver pruža niz prednosti u odnosu na tradicionalne, odvojene pakete. Te prednosti uključuju sljedeće:

Brži prijenos datoteka i računanje

Smanjeni operativni troškovi

Pojednostavljeni tijek rada

Kraće krivulje učenja

Pristupačnost na daljinu

Brži prijenos datoteka i cjelokupan rad

S integriranim CAD-om u oblaku, industrijski dizajneri mogu smanjiti količinu vremena provedenog na preuzimanje, prijenos i učitavanje velikih podatkovnih datoteka. Kada su CAD i CAM integrirani, prijenos datoteka traje samo nekoliko sekundi. Možete prijeći od 3D dizajna do skupa alatnih staza i usmjerenih radnih tijekova bez potrebe za otvaranjem drugog softvera.

Smanjeni operativni troškovi

Autodesk Fusion 360 je “sve-u-jednom” CAD/CAM softver koji se može prilagoditi vašim potrebama. Također, Fusion 360 Extensions daju vam dodatne naprednije značajke. Neovisno o tome da li ste velika ili mala tvrtka, možete preuzeti besplatnu probnu inačicu i isprobati je prije nego što je kupite.

Pojednostavljeni tijekovi rada

Linearni, jednosmjerni tijekovi rada arhaični su i nepovoljni na današnjem radnom mjestu s naglaskom na suradnju. Integrirani CAD/CAM softver u oblaku pojačava dvosmjerne tijekove rada. Industrijski dizajneri i inženjeri mogu raditi na istom projektu, vršiti revizije, uređivati ​​parametre i objavljivati ​​promjene u stvarnom vremenu. Inženjeri mogu s lakoćom surađivati ​​i ne moraju brinuti za spremanje datoteka i mogućih pogrešaka do kojih bi moglo doći na druge načine.

Pristupačnost na daljinu

Rad na digitalnom projektu u stvarnom vremenu iz udobnosti vlastitog doma postao je široko rasprostranjena opcija u industriji u posljednje dvije godine. Koristeći Fusion 360, inženjeri mogu pristupiti svojim CAD ili CAM projektima daljinski sa svog telefona, prijenosnog ili kućnog računala – bilo kada.

Kraće krivulje učenja

Fusion 360 ima ogromnu biblioteku tutorijala i drugih modula za učenje za inženjere bilo koje razine iskustva. Možete koristiti Fusion 360 Extensions i razne dodatke kako biste prilagodili funkcionalnost bilo kojem projektu. Prijeđite s 3D dizajna na intuitivne alatne staze s lakoćom.

Kada je u pitanju Fusion 360, CAD i CAM koegzistiraju. Datoteke postoje u oblaku i zato više ne zahtijevaju dugotrajne prijenose i nemaju probleme s nekompatibilnošću. Lakše je nego ikada prije dizajnirati i proizvoditi proizvode pomoću Autodesk Fusion 360.

Ukoliko želite iskusiti besprijekoran, integrirani CAD/CAM, preuzmite Fusion 360 već danas:

Download Fusion 360 for Free | Free Trial | Autodesk

Izvorni članak preuzet s: What Are the Benefits of Integrated CAD/CAM Software? - Fusion 360 Blog