korisnički portal
Autodeskovog softvera

Koliko košta AutoCAD, a koliko neuspjeh?

Naša regija je tijekom protekla 3 desetljeća često bila u nepovoljnijem položaju kada je riječ o digitalnoj revoluciji i širenju programa koji su omogućili golem napredak u radu u gotovo svakoj industriji.

Koliko košta AutoCAD, a koliko neuspjeh?

Nikada nije nedostajalo školovanih stručnjaka koji su u objektivno lošim uvjetima uspjeli nabaviti Autodeskove programe i raditi projekte kojima se i danas mogu ponositi. Srećom, to je vrijeme iza nas i većina profesionalaca iz AEC-a, MEP-a i industrije zabave odlučuje svoj posao prepustiti prednostima legalnih, plaćenih licenci za programe na kojima se temelji njihov rad i uz pomoć kojih oni ili tvrtka zarađuju novac.

No, ipak je potrebno skrenuti pozornost, posebice mlađim stručnjacima, koliko prednosti daje dobar alat na samom početku profesionalne karijere.

Nelicencirane inačice Autodeskovog softvera neizbježno se pojavljuju na stranicama za ilegalno preuzimanje softvera, ali ono što većina korisnika koji ih preuzimaju često zanemaruju su opasnosti koje dolaze s tim.

Vrlo je vjerojatno da ilegalno preuzet program ima ograničene mogućnosti, prvenstveno vezane uz činjenicu da nećete moći povezati projekte na kojima radite, niti uključiti druge članove tima i pratiti promjene i razvoj dokumenta. Također, korisnici legalnih licenci imaju pristup tehničkoj i svakoj drugoj podršci koju pružaju Autodeskovi partneri na lokaciji korisnika u bilo kojem trenutku. Kada vam je potrebna pomoć u radu na programu ili imate problem koji može usporiti završetak projekta, želite imati pomoć ovlaštenog stručnjaka koji je na vašoj lokaciji i razumije sve specifičnosti rada u vašem poslovnom okruženju. Mnogi Autodeskovi partneri također mogu ponuditi vlastite dodatke koji će učinkovito riješiti izazov.

Naravno, najveća opasnost korištenja ilegalnih verzija još uvijek leži u činjenici da sumnjivim „torrentom“ možete zaraditi virus jer se vaš projekt može srušiti i nestati u trenu, oduzimajući vrijeme, ideje, naporan rad, a ponekad i cijeli operativni sustav računala na koje je preuzet ilegalni softver.

PROJEKTIRAJTE USPJEŠNU BUDUĆNOST - AUTODESK BESPLATNE LICENCE

Dok ste u obrazovnom sustavu i probijate se prema profesionalnoj karijeri u kojoj će Autodeskovi programi biti neophodan alat u vašem svakodnevnom radu, trebali biste znati da Autodesk pruža besplatne licence za sve državne tehničke škole i fakultete. Na taj način Autodesk podupire obrazovanje novih stručnjaka i omogućuje izgradnju dobrog temelja za buduću karijeru.

POVEZAN I UČINKOVITIJI RAD U AUTODESKOVIM PROGRAMIMA - VIŠE MOGUĆNOSTI, VEĆI PROFIT

Od početka 2020. i pandemije koja je mnoge poslove preselila u domove, čini se da je „cloud“ postao jedna od najvažnijih riječi. Mogućnost povezivanja vaših projekata, „premještanja“ na kućno računalo bez ugrožavanja kvalitete rada i sigurnosti podataka, nešto je što se ne podrazumijeva uvijek. Korisnici Autodeskovih programa prošli su ovaj prijelaz prilično glatko zahvaljujući učinkovitim rješenjima koja su im bila na raspolaganju.

Ono što nijedna ilegalna verzija ne može postići je sljedeća razina povezanog rada: kada koristite legalne licence, možete jednostavno povezati, primjerice, programe u AEC Kolekciji, koristiti međuplatformsku analizu kako biste dobili potrebne podatke ili pretvoriti 2D elemente projekta u 3D model. Toliki stupanj učinkovitosti, brzine i jednostavnosti korištenja jednostavno ne možete dobiti ni u jednoj nelicenciranoj inačici.

PLANIRANJE I ULAGANJE U DUGOROČNU SIGURNOST

Može li Autodesk otkriti da vaša tvrtka koristi ilegalni softver?

Odgovor je jednostavan – ako želi, može. Postoji nekoliko mogućnosti za to, ali to svakako ne bi trebalo biti pitanje „lova“ na korisnike ilegalnog softvera. Ovo je više stvar zdravorazumskog pristupa poslovanju i poslovnom razvoju. Ako želite kvalitetu, jasno je da u nju morate ulagati.

Dobar softver se isplati. Baš kao i vaše vrijeme i obrazovanje. Ako svačija stručnost ima svoju cijenu, zašto bi itko pomislio da se godine razvoja i ulaganja u napredni softver mogu koristiti besplatno?

Svaka ozbiljna tvrtka nastoji povećati učinkovitost automatizacijom. Kroz mnoge industrije dolazi do porasta korištenja alata koji primjenom umjetne inteligencije ili ogromnih baza podataka značajno skraćuju prijašnje vrijeme razvoja i proizvodnje projekta. Ako tvrtka plaća alat za automatizaciju određenih procesa, nema razloga zašto si ne bi priuštila mjesečnu ratu za iznos AutoCAD licence. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je upravo to program na kojem se u velikom broju slučajeva temelji poslovanje brojnih arhitektonskih studija, projektanata, ali i freelancera i velikih građevinskih tvrtki.

Sa svakim novim ažuriranjem ili verzijom dolaze novi alati, korisnije naredbe, lakše upravljanje. Korisnici koji redovito kupuju licence postižu bolje rezultate jer su neprestano na izvoru novih mogućnosti, prate trendove u struci i primjenjuju ih u svom radu intuitivno i bez odlaganja.

KAKVA JE SITUACIJA NA TRŽIŠTU?

Jedan od čestih zahtjeva velikih naručitelja pri sklapanju poslova s ​​kooperantima i manjim tvrtkama i profesionalcima je da podizvođač za rad koristi samo legalne, ažurirane licence potrebnog softvera. U drugom slučaju, klijenti žele da im se projekt dostavi u određenoj starijoj verziji programa. Ni to nije problem za pravne nositelje licenci, jer vam Autodesk omogućuje pristup i vraćanje do nekoliko verzija unazad.

Neodgovaranje na zahtjeve klijenata ili natječaja zasigurno utječe ne samo na vaš ugled – kao profesionalca ili donositelja odluka u tvrtki, nego i izravno ugrožava profit i rast. Ako koristite alat koji vam pomaže da se prilagodite zahtjevima tržišta, imate priliku adekvatno naplatiti tu fleksibilnost.

Izvorne softverske licence uglavnom su stvar pažljivog i pametnog planiranja i ulaganja u razvoj karijere i tvrtke. Ako pitate iskusne profesionalce – oni će vam reći da što prije počnete ulagati u poboljšanje svog rada, to će vam se prije isplatiti. A ako nas pitate – vjerujemo da niste dovoljno bogati da zbog cijene originalnog softvera gubite vrijeme, ugled, klijente i kvalitetu rada.