korisnički portal
Autodeskovog softvera

Budućnost proizvodnje

Inženjering

Globalizacija stvara sve veći pritisak na proizvodnju. Otvara nova tržišta, donosi novu, veću konkurentnost, povećava cjenovni pritisak, a proizvodi i usluge moraju biti sveobuhvatniji nego ikada prije. Kako bi održali korak, poduzeća moraju slijediti trendove i početi primjenjivati različite elemente industrije 4.0.

Budućnost proizvodnje

To ne samo da povećava radnu učinkovitost, produktivnost i veću fleksibilnost u proizvodnji, već i smanjuje troškove. Poduzmite svoje prve korake prema digitalizaciji i inovacijama još danas.

 

Pogledajte naš kratki video serijal s intervjuima i savjetima ljudi iz industrije.

 

Kako održavate konkurentsku prednost?

Jedan od načina stjecanja konkurentske prednosti je inovacija. Uspješnim inovacijama potrebna je prava strategija i odgovarajući proces razvoja i proizvodnje proizvoda. Bitno je dobro razumjeti sve zahtjeve tržišta za novim proizvodom, što je prije moguće i što točnije, jer promjene tijekom procesa koštaju vrijeme i novac.

Idealno je da sustavi i timovi uključeni u proizvodnju i razvoj komuniciraju u stvarnom vremenu i s aktualnim podacima. Autodeskova rješenja ne samo da otkrivaju potrebne promjene rano u procesima i kroz digitalni dizajn, vizualizaciju i simulaciju, već mogu povezati i vaše procese. To vam omogućuje da dizajnirate, stvorite i proizvedete inovativne proizvode koji su konkurentni na tržištu i ostvarite veću dobit s manje rizika.

Sljedeći veliki korak u održavanju konkurentnosti je fleksibilna proizvodnja, koja je u stanju bolje se prilagoditi trenutnoj potražnji i omogućuje proizvodnju bržih i jeftinijih proizvoda. Tehnologije koje omogućuju fleksibilnu proizvodnju uključuju simulacije proizvodnje za dizajnere, prediktivne alate za naprednu proizvodnju, praćenje i izvještavanje o proizvodnoj stvarnosti te alate za optimizaciju tvornica i 4D simulacija.

Aditivna proizvodnja i generativni dizajn također doprinose većoj fleksibilnosti proizvodnog sustava. Generativni dizajn je metoda gradnje u kojoj su navedeni ulazni zahtjevi predloženog dijela ili konstrukcije za određeni oblik i materijal. Na temelju njih softver će zatim stvoriti nekoliko optimiziranih i laganih rješenja koja zadovoljavaju zahtjeve kao što su snaga ili nosivost. To rezultira većom produktivnošću i nižim troškovima proizvodnje.

Idealan izbor je stoga Autodesk Product Design & Manufacturing Collection (PD&M Collection), koji uključuje sve potrebne alate koji će vam pomoći u poticanju inovacija i održavanju konkurentske prednosti.

 

Kako dobiti više narudžbi?

Uvjerljiva ponuda

Uvjerite kupca da u izbornik uključi vizualizacije kako bi bolje razumjeli kako će izgledati rješenje ili proizvod. Istodobno, dobiva i vrijedne tehničke informacije dobivene simulacijama. Vizualizacije također mogu olakšati komunikaciju promjena u procesu pripreme.

Brza i točna ponuda

Točniju procjenu troškova proizvodnje možete dobiti kvalitetnijim komuniciranjem između Autodesk proizvoda, jednostavnim generiranjem točnih izvješća o materijalima i integriracijom sa svojim ERP sustavom.

Koristite simulacije kako biste smanjili nedostatke u proizvodnji, lako procijenili više varijanti i smanjili rizik od neočekivanih troškova koji mogu negativno utjecati na profitabilnost vaše narudžbe.

Skup aplikacija može vam pomoći u postizanju učinkovite komunikacije između timova uključenih u pripremu ponude. Njihov pristup aktualnim podacima može vam uštedjeti puno vremena i dodatnog rada. Također možete dijeliti podatke s klijentom kojemu se može odobriti pristup nekim dijelovima projekta kako biste pomogli razjasniti zahtjeve.

 

 

PD&M Kolekcija proizvoda pomaže vam brzo stvoriti ponude koje su točne i uvjerljive.