korisnički portal
Autodeskovog softvera

Inventor 2021 - što je novo?

Inženjering   |   Inventor

Nedavno je objavljena nova verzija, pogledajte što je novo

Inventor 2021 - što je novo?

Nova poboljšanja Autodesk Inventor-a 2021 dovode do pojednostavljenja procesa projektiranja i temelje se na povratnim informacijama korisnika. Poboljšane su razne mogućnosti rada, omogućavajući brži odaziv pri radu s kompleksnijim dizajnom. Za Revit je dodana i tehnologija AnyCAD koja omogućuje besprijekornu suradnju i koordinaciju na BIM projektima.

Tamna pozadina

Ove godine Inventor ima tamnu pozadinu. Mnogi su korisnici pisali o ovoj mogućnosti, a Autodesk ih je poslušao. Opciju tamne pozadine možete pronaći u Alati-> Opcije aplikacije -> Boje.

Frame Generator

Od prošlogodišnje verzije, Frame Generator je pretrpio značajna poboljšanja, a ni ovogodišnja verzija neće biti drugačija. Poboljšan je dijaloški okvir za imenovanje datoteka (zadana imena datoteka).

Pri stvaranju struktura okvira moguće je koristiti novi filtar Kategorije koji je dodan u Svojstva. Možete koristiti i naredbu Crop / Extend za izrezivanje značajki na zakrivljenoj površini.

Naredba Straighten

Naredba Straighten je također poboljšana i sada možete poravnati rezultat s modelom ili s osnovnim ravninama.

Priložite Revit datoteke

Verzija 2021 dobila je drugi format za AnyCAD tehnologiju. Ovaj put riječ je o Revit proizvodu iz sestrinske AEC kolekcije. Dodatak ovog formata otvara izravan put suradnji između strojarstva i građevine. Uz lokalnu pohranu, možete koristiti i BIM 360 cloud uslugu za dijeljenje datoteka.

Savijanje lima

Na temelju povratnih informacija korisnika, savijanje obruba lima je također poboljšano. Prirubnica se sada može saviti prema referentnoj ravnini ili površini kako bi se osiguralo da se kut podudara. Ovo poboljšanje nije za Inventor LT.

Sklopovi

Inventor 2021 donosi i poboljšanja za sklopove koji uključuju cijevi i montažne konstrukcije.

Crteži

Oblici listova i iLogic modul olakšavaju više nego ikad automatiziranje izrade CAD crteža u Inventoru 2021.