korisnički portal
Autodeskovog softvera

Bolji poslovni rezultati uz BIM

Građevinarstvo   |   BIM

Potražnja za novom i poboljšanom infrastrukturom raste na lokalnim, nacionalnim i globalnim razinama, s različitim razinama ulaganja, i često s ograničenim resursima. Pod pritiskom da se ulaganja učine pametnijima, vlasnici i upravitelji infrastrukturne imovine zahtijevaju inovativne pristupe za isporuku novih ili nadograđenih sustava.

Bolji poslovni rezultati uz BIM

Tehnologija dokazana u svijetu – The Building Information Model - integrirana je u infrastrukturne primjene s mnogim istim zapaženim rezultatima.

DOKAZI SU JASNI

BIM pomaže:

  • Veća produktivnost od poboljšane suradnje
  • Optimizirana projektna rješenja, smanjene pogreške i propusti te kvalitetniji proizvodi
  • Bolja transparentnost troškova i rasporeda projekata
  • Jasnija odgovornost tima
  • Poboljšana sigurnost
  • Poboljšana komunikacija s dionicima

Poboljšanje naših zajednica u ovo doba informacija zahtijeva ključne alate kako bi se osigurao nesmetan prijelaz s projekta i izgradnje na rad i održavanje.

KAKO SE BIM USVAJA ZA RAZLIČITIE INFRASTRUKTURNE PROJEKTE

Razmotrite neke od primjera:

Održivost i skalabilnost

Integriranje podataka povezanih s podnebljem u velike infrastrukturne projekte - ili O&M materijale i procese za manje i srednje projekte - može poboljšati održivost projekata, bez obzira na opseg.

Sigurnost

Komponente povezane s tranzitom postaju dio modela, omogućujući prefabrikaciju i pravovremenu dostavu, smanjujući zagušenja na radilištu i povećavajući sigurnost. Projektanti cesta i mostova oblikuju podatke o izvođenju za gusti promet, noću ili intenzivne vremenske uvjete.

Učinkovitost i transparentnost

Za željeznicu, BIM upravlja sučeljima s nadzemnim ili podzemnim postajama. Sposobnost BIM-a da se integrira s podacima geografskih informacijskih sustava (GIS) o projektima vodovoda, kanalizacije i oborinskih voda optimizira cijevne mreže. Aplikacije za razvoj projekta pomažu u procjeni predloženih izgleda, pristupnih točaka i kako povezivanja komunalnih usluga mogu utjecati na dionike i okolnu zajednicu.

 

Saznajte više o tome kako BIM transformira infrastrukturne projekte. Za više informacija nazovite svog Autodesk partnera