korisnički portal
Autodeskovog softvera

Autodesk Forma

Novi-stari član Autodesk obitelji je Forma. Nastala je kao novo cloud rješenje na postojećoj Spacemaker platformi i FormIt značajkama.

Autodesk Forma

Namijenjena je prvoj fazi projektiranja i urbanističkog planiranja, gdje se uz pomoć umjetne inteligencije (AI) i generativnog dizajna mogu dobiti prve informacije i analize o oblikovanju, osvjetljenju, vjetru, osunčanju, mikroklimi. Na temelju ovih podataka moguće je dalje istraživati ​​i analizirati različita oblikovanja u ranoj fazi projekta.

Ovo cloud rješenje omogućuje bolju suradnju između članova tima jer možete pristupiti modelu sa svog naloga s bilo kojeg računala. Učinkovitost Forme postiže se intuitivnim okruženjem i automatizacijom.

Forma je tu da pomogne arhitektima, urbanistima, investitorima da istraže sve mogućnosti i potencijale lokacije. Postavljanjem parametara i informacija kao što su lokacija, zoniranje, karte i studije vjetra, prometa, mikroklime, osunčanja, vrlo brzo generira veliki broj varijantnih rješenja gdje ćete na temelju svojih preferencija izabrati jedno ili više onih koja vam odgovaraju, a nastaviti dalje u razvoju samog projekta u Revitu.

 

 

Pomoću dodatka "Pošalji u Revit" možete poslati svoj model iz Forme u Revit u samo nekoliko klikova, gdje se na ovaj način možete „poigrati“ i istražiti nove načine analize u Formi i prenijeti svoj model u Revit, čime dobivate potrebnu dokumentaciju za vaš projekt.

 

 

Forma također ima naredbe za uvoz i izvoz koje podržavaju OBJ i IFC tipove datoteka, omogućujući suradnju s drugim BIM programima. Ovim naredbama također možete uvoziti i izvoziti geometrije, modele terena, referentne slojeve, 2D DXF, JSON, GeoJSON, GML datoteke, oblike i slike.

 

FORMA je sada dostupna kao dio AEC kolekcije.

 

Za više informacija možete se obratiti našim ovlaštenim partnerima.

Probnu verziju možete preuzeti na poveznici.