korisnički portal
Autodeskovog softvera

Generativni dizajn

Građevinarstvo   |   BIM   |   Revit

Generativni dizajn konačan je pomak u konceptualizaciji, projektiranju i izgradnji. Otkrijte kako automatizacija i optimizacija pružaju novu slobodu i mogućnosti.

Generativni dizajn

Projekt možete lako definirati i započeti izvođenje izravno iz dobivenog modela. Jednostavno možete postaviti ciljeve, definirati ulaze, izlaze i parametre te vratiti alternative koje se lakše vizualiziraju, filtriraju i rangiraju. Alternative se mogu odabrati i izravno popuniti kao elementi u Revitovom modelu.

Generativni dizajn dostupan je u Revit-u 2021 svim korisnicima sa pretplatom na AEC Kolekciju. Korisnici se mogu dodijeliti putem Autodesk računa (Autodesk Account), a zatim mogu pristupiti ovom alatu putem kartice Manage tab in Revit. Pretplatnici koji koriste Revit 2021 mogu pristupiti i nadograditi kod putem Dynama za Revit i koristiti ga za izradu studija prilagođenog dizajna koristeći Revit podatke i geometriju.

 

Koje su prednosti generativnog dizajna?

Stručnjaci iz AEC industrije pokazuju što generativni dizajn znači za budućnost projektiranja i razliku koju donosi u načinu na koji pristupaju svom poslu.

Što je generativni dizajn u Revit-u?

Generativni dizajn u Autodesk Revit-u je nova značajka dostupna kroz AEC Kolekciju u Revit-u 2021. Sada možete brzo generirati alternative projekta na temelju svojih ciljeva, ograničenja i ulaznih podataka kako biste dobili bolje mogućnosti za donošenje odluka.

Za što se koristi generativni dizajn?

Generativni dizajn koristi se kako bi se praktičarima omogućila brza istraživanja, optimizacija i donošenje utemeljenih odluka o složenim problemima projekta. Zamislite softver za Generativni dizajn kao asistenta koji pomaže u stvaranju, testiranju i procjeni mogućnosti.

Što ulazi u proces generativnog dizajna?

Generativni dizajn omogućuje integriraniji tijek rada između čovjeka i računala. Ovaj tijek rada uključuje sljedeće faze:

1. Generiranje

Ovo je faza kada sustav stvara ili generira mogućnosti projekta, koristeći algoritme i parametre koje je odredio projektant.

2. Analiziranje

Projekti generirani u prethodnom koraku sada se mjere ili analiziraju koliko dobro postižu ciljeve koje je definirao projektant.

3. Rangiranje

Na temelju rezultata analize poredane su ili rangirane mogućnosti projekta.

4. Razvoj

Proces koristi rangiranje opcija projekta da bi se utvrdilo u kojem ga smjeru treba dalje razvijati.

5. Istraživanje

Projektant uspoređuje i istražuje generirane projekte, pregledavajući rezultate na temelju njihovih izvornih kriterija.

6. Integracija

Nakon odabira optimalne opcije, projektant koristi ili integrira ovaj projekt u širi projekt ili rad na projektu.

 

GRAĐEVINSKA TVRTKA KORISTI GENERATIVNI DIZAJN ZA OBNOVU URBANOG STANOVANJA

Jedna od najvećih japanskih građevinskih tvrtki razvija prilagođene sustave koji koriste generativni dizajn za optimizaciju gradnje na malim parcelama.

https://www.autodesk.com/redshift/daiwa-house-industry/